Pidin vuosina 2000-2004 Tampereen ylioppilaslehti Aviisissa ruokapalstaa nimellä Kuoriperuna.  Uusi päätoimittaja katkaisi suhteeni lehteen syksyllä 2004, mutta nyt ajattelin jatkaa hommaa blogimuotoisena. Aikaisemminkin Kuoriperuna kertoi aika paljon siitä, mitä kulloinkin ajattelin. Nyt en sitten kirjoita suoraan kolumnimuodossa, vaan laittelen asiaa mitä milloinkin ja takuuvarmasti aina jotakin ruokajuttua.

Tänään en kylläkään ole ollut kovin kulinaari: aamulla ostin matkalla kotiin kultani Sampon luota yhden auramöttösen (leipomon nimitys voitaikinapullalle, jonka sisällä oli aurajuustoa) sekä vaaleanpunaisella pomadalla päällystetyn berliininmunkin. Ihan hyviä kylläkin. Nyt olen vielä tänään menossa hotelli Arthurin asiakasiltaan, jossa tarjottaneen ruokaa. Iltasapuska on siis hoidettu.

Eilen kävimme Sampon kanssa illalla Hietalahden torin laidalla olevassa Nimontronissa syömässä. Tunnelma oli hauskan kaupunkilainen: pimeä ilta, suhteellisen tyylikäs ravintola ja hieman viipyilevä palvelu. Söin limetillä ja korianterilla maustettua kanaa, joka oli hyvää. Sampo söi lammasta. Yhteinen arviomme kylläkin oli, ettei ravintola pärjää esimerkiksi Lönnrotinkadun nepalilaiselle Satkarille hinta-laatusuhteessa tai tunnelmassa. Satkar on kivalla tavalla vilkas ja vain hieman (sopivasti!) nukkavieru.